• 06 juli 2021

Hoe ondersteun je Cloud-First strategie op de juiste manier?

Digitale transformatie is essentieel voor bedrijven die de snelheid en het reactievermogen van kritieke bedrijfsactiviteiten willen verbeteren. All-flash opslagsystemen worden op grote schaal gebruikt om typische bedrijfstoepassingen te versnellen. Maar sommige workloads, zoals data-analyse, kunstmatige intelligentie (AI) en deep learning (DL), vereisen een hoger prestatieniveau dan flashsystemen van de eerste generatie kunnen leveren.

Naarmate meer organisaties een ‘cloud first’-strategie toepassen, is het bovendien van cruciaal belang om enterprise-grade datamanagementmogelijkheden te bieden in gedeelde omgevingen tussen on-premise datacenters en de cloud. Veel all-flash array-oplossingen die tegenwoordig beschikbaar zijn, missen deze mogelijkheden. NetApp biedt dit wél en loopt voorop bij het helpen van bedrijven bij het moderniseren van hun datacenters en wordt consequent erkend als een leider op het gebied van opslag.

Cloud-Connected All-Flash-opslag, de sleutel tot versnelling van organisaties

NetApp All Flash FAS (AFF) is een robuust scale-out platform dat is gebouwd voor gevirtualiseerde omgevingen, dat prestaties met lage latentie combineert met uitgebreid gegevensbeheer, ingebouwde efficiëntie, geïntegreerde gegevensbescherming, ondersteuning voor meerdere protocollen en non-disruptieve bewerkingen. Maar hoe helpt dit úw klant nu precies in zijn cloud-first strategie?

Aangedreven door NetApp ONTAP-datamanagementsoftware, helpen NetApp AFF A-Series-systemen bedrijven te  versnellen door hun data efficiënter te beheren. Bovendien beschermen zij bedrijfskritische gegevens en bieden een gemakkelijke overgang naar flash wanneer men overstapt naar een hybride cloudomgeving.

Verhoog de operationele efficiëntie

NetApp AFF-systemen bieden ondersteuning en diepgaande integratie voor bedrijfstoepassingen, virtuele desktopinfrastructuur (VDI), database- en servervirtualisatie, en ondersteunen Oracle, Microsoft SQL Server, VMware, SAP, MySQL en meer. Opslag kan in minder dan 10 minuten worden geleverd met NetApp ONTAP System Manager. IT kan hiermee:

• Werkbelastingen inrichten en opnieuw in evenwicht brengen door clusters en knooppunten te bewaken

• automatisering en zelfbediening gebruiken met één klik voor provisioning en gegevensbescherming

• gegevens naadloos migreren door LUN’s van opslagarrays van derden rechtstreeks in een AFF-systeem te importeren

Bovendien is het met de NetApp Active IQ intelligence-engine veel eenvoudiger om uw NetApp-systemen te optimaliseren dankzij voorspellende analyse en de proactieve supporttool.

ONTAP System Manager met gegarandeerde efficiëntieverbetering

NetApp gebruikt verschillende mogelijkheden om optimale capaciteitsbesparingen te bevorderen en de TCO te verlagen. AFF-systemen ondersteunen solid-state drives (SSD’s) met multistream-schrijftechnologie, gecombineerd met geavanceerde SSD-partitionering, wat een maximale bruikbare capaciteit oplevert. Met de nieuwste ONTAP-release biedt AFF tot 33% meer opslagefficiëntie, zodat datacenterkosten drastisch verlaagd kunnen worden. NetApp garandeert zelfs schriftelijk een efficiëntieverbetering van de werklast:

• 3: 1 garantie voor alle workloads

• 4: 1 voor VVOL en 8: 1 voor VDI

• 10x hogere efficiëntie wanneer NetApp Snapshots-kopieën worden gebruikt

Bouw met gemak een hybride cloud

Met een datafabric mogelijk gemaakt door NetApp, kunt u uw klanten vereenvoudigd datamanagement in de cloud en op locatie bieden. Met AFF kunnen verbindingen worden gemaakt met meer clouds voor meer dataservices, data-tiering, caching en noodherstel. Met FabricPool kunnen de prestaties gemaximaliseerd en de totale opslagkosten verlaagd worden door automatisch koude gegevens naar de cloud te tieren.

Versnel veeleisende workloads

Het nieuwste AFF systemen bieden tot 40% meer prestaties en 33% meer efficiëntie zonder extra kosten in vergelijking met zijn voorgangers. Tevens is het onder andere mogelijk om:

• alle workloads op AFF-systemen te consolideren, aangezien ze tot 11,4 miljoen IOPS leveren met een latentie van 1ms in een cluster met een echte en uniforme scale-out architectuur

• SLA’s in multi-workload- en multitenant-omgevingen te garanderen door Ingebouwde adaptieve servicekwaliteit (QoS)

• de snelheid en productiviteit van samenwerking op meerdere locaties te verbeteren en de datadoorvoer voor leesintensieve applicaties met NetApp FlexCache-software te verhogen.

Moderniseer met geavanceerde NVMe

Alle midrange en high-end AFF A-serie-systemen ondersteunen NVMe / FC-hostconnectiviteit. Dit levert tweemaal de IOPS. Tegelijkertijd halveert het de reactietijd van applicaties in vergelijking met traditionele FC. Voor de meeste organisaties is de integratie van NVMe / FC in een bestaand SAN een eenvoudige, niet-storende software-upgrade.

Houd belangrijke gegevens beschikbaar, beschermd en beveiligd

Hoe meer gegevens er naar een organisatie gestuurd worden, hoe duurder de zakelijke impact van gegevensverlies is. AFF-systemen worden geleverd met een volledige suite van NetApp-geïntegreerde en applicatieconsistente gegevensbeschermingssoftware voor geïntegreerde gegevensbescherming, bedrijfscontinuïteit, snel herstel bij rampen en beveiliging.

Maak organisaties met een Cloud-first strategie toekomstbestendig met AFF van NetApp.

NetApp-oplossingen zorgen voor een naadloze, goed geïntegreerde hybride cloudarchitectuur of datafabric die de privécloud, serviceproviders en hyperscale cloudproviders eenvoudig met hun datamanagementomgevingen verbindt. Verplaats gegevens en applicaties naar een AFF-systeem, op standaardhardware met softwaregedefinieerde opslag of in de cloud. Een door NetApp aangestuurde datafabric biedt een brede set aan ecosysteemintegraties voor databases, VDI en servervirtualisatie.

Met AFF en de datafabric aangedreven door NetApp, wordt de investering van organisaties beschermd naarmate de behoeften aan prestaties en capaciteit veranderen en naarmate de cloudstrategie evolueert.

Wilt u meer weten over All Flash Storage van NetApp, bekijk dan de webpagina van NetApp, of neem contact op met de NetApp afdeling van Tech Data, via 088-1334461 of mail naar netapp.nl@techdata.com.

Terug naar Mediabibliotheek